Wij zijn medeorganisator van de ‘Waterlandtocht’. Deze ijstoertocht voert u door de mooiste plekjes van Waterland. De ijstoertocht bestaat uit twee kleinere tochten, de Waterland-Noord (25 km) en de Kleine Waterland-Oost (25 km) tocht, die samen de 45 km lange Grote Waterland Oost-tocht vormen.

Waterland-Noord

De Waterland-Noord tocht voert u door het prachtige, in het kader van “Natura 2000” beschermde, natuurgebied van het “Varkensland”, de meren en de sloten van Waterland en door de pittoreske dorpen Monnickendam, Broek in Waterland, Watergang en Ilpendam, ten noordoosten van de N247.

Waterland-Oost

De Kleine Waterland-Oosttocht voert u door de sloten, uitgestrekte meren, Aaën en Dieën en via de schilderachtige dorpen Broek in Waterland, Zuiderwoude, Holysloot, Schellingwoude en Zunderdorp, oostelijk van diezelfde N247.

De routes zijn afhankelijk van de dikte en de betrouwbaarheid van het ijs. Bij voldoende ijsdikte worden de twee tochten gecombineerd tot de Grote Waterland-Oost tocht. U kunt dan via Monnickendam of Broek in Waterland de hele (grote) tocht uitrijden.

Veiligheid

U neemt aan genoemde schaatstoertocht(en) deel op eigen risico en verantwoording. De organisatie van de Waterlandtochten sluit uitdrukkelijk elke vorm van aansprakelijkheid uit. Door deel te nemen aan de schaatstoertocht(en) met een KNSB deelnemerskaart accepteert u deze voorwaarden.

Veiligheid is erg belangrijk op het ijs. U dient de aanwijzingen van de medewerkers van de Waterlandtochten altijd op te volgen. Blijf op het uitgezette traject en begeef u niet daarbuiten. U dient tenminste een geoefende schaatser(ster) te zijn. Neem een mobiele telefoon mee.

Belangrijke telefoonnummers:
Alarmnummer (spoed) 112
Politie, maar geen spoed 0900-8844

Tot slot wensen wij u een gezellige en sportieve schaatstocht en hopen dat wij u geniet van de mooie natuur op ons prachtige Waterland.